Etusivu   Ajankohtaista   Kuvagalleriat   Historia   Linkit   Yhteystiedot     
Asiakirjat   Liity jäseneksi


   Pitkälahden Puutarhakerho
    Pihakilpailun säännöt

Kilpailuun voivat osallistua Pitkälahti – Petonen – Saaristokaupunki + harkinnan mukaan lievästi näiden alueiden ulkopuoliset kerhon jäsenten pihat.

  

1.                        YLEISVAIKUTELMA

on se kuva, minkä saamme pihaan tultaessa.

 

2.                       PIHA-ALUEEN  SIISTEYS  JA TOIMINNALLISUUS

Kotipihan tulee olla siisti, myös takapiha, seinien ympäristöt ja teiden varret. Käytävien ja pihan katteiden tulee olla hoidetut ja tarkoituksenmukaiset.

 

3.              ISTUTUKSET

Kasvien kunto, yhteen sopivuus, kasvien hoito ja rikkaruohottomuus otetaan huomioon. Samoin kasvien sijoittelun sopivuus ympäristöön. Hedelmäpuiden ja pensaiden leikkauksen onnistuminen. Aidan materiaali ei ole tärkein, vaan sen soveltuvuus paikalleen. Aita ei saa kätkeä koko kotipihaa ohikulkijoilta, näkösuojaa saa pensasistutuksista tarvittaville paikoille.

 

4.                 PIHARAKENNELMAT

Tuuletustelineiden, pyykinkuivaustelineiden, keinujen, lasten hiekkalaatikoiden, leikkimökkien, grillimajojen ja muiden rakennelmien sijoittelun tulee olla ympäristöön sopivia.

 

5.                EKOLOGISUUS

Komposti-alueen on oltava siisti ja oikein sijoitettu. Kompostoinnin toimivuus: lehtikomposti ja/tai lämpökompostori. Sadeveden keräilyn järjestäminen. Niin sadeveden kuin järvi- ja lampivesien hyötykäyttö kastelussa ja muussa puutarhatoiminnassa.

 

6.                 KUNNIAMAININTA                            

Jokin puutarhan yksityiskohta (esim. jokin menetelmä, kasvi(t), tyylikäs somistelu) voidaan palkita kunniamaininnalla. Tämän ei tarvitse olla voittajapiha, mutta kuitenkin pihakilpailuun osallistuja.

 

Arvostelu-asteikkona käytetään pisteitä 1 – 10 jokaisesta arviointikohdasta. Kolme (3) parasta pihaa palkitaan. Voittajapihalle kiinnitetään lisäksi  PARAS-PIHA –kyltti.

 

Pihakilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Ensimmäinen vuosi on 2015.

 

ILMOITTAUTUMINEN.  Piha, jonka halutaan osallistuvan pihakilpailuun, on ilmoitettava kilpailuun kyseisen vuoden 15.6. mennessä kerhon puhelimeen 0445123137 tai sähköpostilla puutarhakerho@netti.fi.

 

Nämä säännöt ovat voimassa toistaiseksi. 

Säännöt hyväksyttiin vuosikokouksessa 6.3.2014.